На бул. "Янко Сакъзов" 17 открихме Ракета ракия бар. Звънни им на 02 444 6111 за резервация.

Ще си кажеш: "Какво толкова са открили? Какво пък му е специалното на това място?"

Как какво, това си е жива ракиджийница в центъра на София.

"Ракета ракия бар" възражда социалистическото ни минало. След като имаме Музей на социалистическото изкуство, защо да нямаме заведение предрешено в соцстил.

В бара всичко е от времето на социализма. По стените му са окачени табелки с различни нравоучителни надписи. Можеш да видиш още: транзистори ВЕФ, магнетофони, шевни машини, машинки за мелене на месо и какво ли още не.

Част от тези пособия със сигурност събират прах в някой ъгъл на килера ти.

Ако не ти трябват, екипът на "Ракета ракия бар", едва ли ще ги върне. Вместо да ги изхвърляш, ги занеси там. Нека твоите ненужни вещи допълнят нестандартния интериор на заведението.

Духът на соца се чувства във всяко кътче на бара. Основната напитка, която се предлага на цени от 2 до 5,50 лв., е ракията. Но ако не си неин почитател, и за теб ще се намери подходящ алкохол. 

Голямо предимство на "Ракета ракия бар" са удобните места за сядане. Сепаретата са покрити с дюшеци, за да ти е меко и да се чувстваш като у дома си.

Цените също са като от соцвремето. За цената, която плащаш, ще получиш доста голяма порция, например шкембе чорба. За разлика от всичко останало в бара, храната е по-разнообразна. Менюто предлага от боб до "Бьоф Строганов".

Ако си почитател на времето преди 1989 г., "Ракета ракия бар" ще ти стане втори дом.

Снимки: Фейсбук / Андрей Рашев