Според лидера на ДСБ Цветанов и медиите на Пеевски ползват общи опорни точки срещу Реформаторския блок

Реформаторският блок трябва излъчи свой кандидат за президентските избори следващата година, убеден е съпредседателят на дясната коалиция Радан Кънев. 

"Ние, Реформаторите, десните в България трябва чрез президентските избори да гарантираме промяна на дясното. Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент", заяви той, цитиран от Нова телевизия. 

"Правителството на България трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, той трябва да мине през местните избори и през президентските избори през следващата година. Може би тогава ще се случи големият сблъсък - реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС  или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е "под масата".

"Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим", заяви той.

Пеевски + Цветанов

Кънев коментира и атаките срещу Реформаторския блок, като според него шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и медиите на Пеевски имат еднаква негативна реторика по отношение на Блока.

Според лидера на ДСБ, медиите на Пеевски дословно повтаряли опорните точки в думите на Цветанов. Атаката била за местните избори - кандидати на реформаторите се представяли като "независими", за да може в случай на победа да се омаловажи значението на Блока.

"Когато те удрят заедно с ДПС в гръб, си задаваш въпроса има ли бъдеще реформаторското управление. Борисов е човекът, който трябва да направи избор. Защото в този парламент мнозинства много, но вариант да се върви по реформаторски път без Реформаторския блок няма", изтъкна Кънев и допълни, че това го знаят и на Запад, и на Изток вън от България.

Източник: Нова телевизия