Самолетни компании от света регират с промени в изискванията за работа на пилотите след шокиращия равой на трагедията със самолета на "Джърмануингс" , катастрофирал във френските Алпи

Редица превозвачи променят политиките си за сигурност, посочва Би Би Си. Сред тях са Air Canada, Westjet, Air Transat, норвежката Air Shuttle, Lufthansa, Air Berlin, Monarch Airlines, Virgin и Thomas Cook. 

Авикомпаниите от Канада, Великобритания и Норвегия вече изискват в пилотската кабина през целия полет да има най-малко двама души.

Виж още: Самолетът Airbus A320 е свален умишлено

Британският нискотарифен авиопревозвач Easyjet също променя своята практика, считано от 27 март, информира компанията, цитирана от Би Ти Ви. 

"Еasyjet ще промени своята процедура и двама членове на екипажа ще присъстват по всяко време в пилотската кабина. Решението е взето след консултация с агенцията за гражданска авиация. Безопасността и сигурността на пътниците и екипажа са най-важният приоритет за авиокомпанията", се казва в съобщение на компанията.

Според изискванията на редица превозвачи, включително и български, и досега в кабината не можеше да остане само един човек. Ако един от двамата пилоти иска да излезе, вътре влиза стюардесата.

Източник: Би Би Си, Би Ти Ви