Диета с повече плодове, зеленчуци, зърнени храни и зехтин влияе положително при еректилна дисфункция

Един от проблемите, за който мъжете трудно говорят е еректилната дисфункция. До скоро тя се свързваше предимно с напредването на възрастта, но все повече проучвания показват, че тя има общо и с цялостното ни здравословно състоание.

Диета срещу проблеми в леглото

Така например доктор Атанасиос Ангелис е забелязал, че ако подобрим начина си на хранене и в менюто си вкараме много повече зърнени продукти, плодове, зеленчуци, месо, риба, вино и зехтин, това би имало положително въздействие върху представянето на мъжа в леглото.

На медицински симпозиум, докторът сподели своите основни наблюдения в тази сфера, гарантирайки на всички, че еректилната дисфункция не е свързана с процеса на стареенето.

Доктор Ангелис изследвал 75 мъже на възраст над 56 години в Гърция, които били подложени на определена диета. Тя била свързана с консумация на плодове, зеленчуци, зърнени продукти, спагети, зехтин и фъстъци.

Червена лампа за сърдечен удар

Виж още: 5 скрити симптома за проблеми със сърцето

В 80% от случаите, лекарите констатират, че подобни проблеми идват в следствие на проблеми от кръвоносната система. Съответно и по-леката храна би подействала пречистващо за организма, лишавайки го от излишни мазнини. По този начин ще се редуцират и проблемите с кръвоносната система.

Подобна дисфункция се смята за първо предупреждение и за евентуален риск от сърдечен удар. Препоръките са да не тичате към аптеката за виагра, а да смените менюто с далеч по-леко, за да е сигурно, че организмът ще може да започне отново нормално.