Чернокож мъж, който бил на екскурзия в България, бил нападнат без каквато и да е причина на Руски паметник в София

Нов грозен инцидент с безпричиннос насилие, този път в София. Млад чернокож мъж е бил нападнат от неизвестни извършители, докато е бил на екскурзия България. Инцидентът се е случил посред бял ден край Руски паметник в София, съобщава Би Ти Ви.

Пострадалият се казва Окон Анянихи, живее в Лондон и е финансист по професия.

Пред Би Ти Ви той съобщава, че е нападнат от двама непознати мъже, докато се разхожда и разглежда столицата.

"Бях около Руски паметник и ме нападнаха в гръб. После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си, очите ми бяха замъглени - не виждах добре. Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го - Какво не е наред? Защо ме удари? - Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори", казва той.

Анянихи е опитал да потърси помощ от минаващ наблизо таксиметров шофьор, който обаче е отказал да качи в колата си окървавения чужденец. Посочил му е единствено в каква посока да върви към спешния център на "Пирогов".

Пострадалият твърди, че е бил принуден да чака час и половина пред Шесто РПУ, преди да приемат сигнала му за физическо насилие, тъй като в районното нямало преводач.

Нападателите все още не са идентифицирани.

Източник: Би Ти Ви