Сексът не само прави живота ни да изглежда по-хубав и позитивен, но и увеличава неговата продължителност.

Активният полов живот спомага за укрепването на сърцето, стимулира паметта, повишава имунитета и ускорява обмяната на веществата. Да не споменаваме необикновено излъчване, с което секса озарява всяка жена. Ползите от секса, които можете да извлечете за организма си, обаче не свършват до тук! Оказа се, че той увеличава и продължителността на живота ни. 

Ето на това му се казва добър бонус, пише news359.

Данни, получени от Кралския университет в Белфаст, свидетелстват, че любовните прегрешения минимум 3 пъти седмично правят риска от инфаркт и инсулт при мъжете два пъти по-нисък. Освен това те увеличават количеството на антитела в организма с 20% – в това са убедени американски учени. Доста сериозна помощ ни оказва правенето на секс срещу грипа и настинките, които ни спохождат при всяка смяна на сезона, ще допълним ние.

Доказано е дори, че сексът предпазва нашите „по-силни” половинки от рак на простатата. Самото физическо привличане пък стимулира усвояването на витамин D, който си набавяме от слънцето.

Така че, слънце, секс – равно на идеалната рецепта за здраве и красота! И не на последно място, любовните ласки стимулират производството на хормона оксидоцин, който подобрява функцията на мозъка и стимулира паметта.