Много съвети са се изписали относно секса и как да бъде незабравим, но ето най-важните от тях.

1. Правете секс само когато наистина искате

Представете си, че сте се натъпкали с храна, а някой ви бута сандвич в устата. Не е приятно, нали? Същото е и със секса. Ако ще го правите по навик, като задължение или заради някаква друга причина, различна от истинското желание, той няма как да бъде задоволителен. 

Все пак, оставяме и една вратичка - не забравяйте, че понякога апетитът идва с яденето. Така че можете да дадете шанс на интимните ласки да се случат. Но ако след първите минути не почувствате въпросното желание, има и други приятни неща, които можете да правите с партньора си.

2. Не пренебрегвайте ароматите

Още древните египтяни са били наясно с ролята на сетивното възприятие. Фините аромати на цветя или подправки създават много специална атмосфера. Това помага на партньорите да се отделят от нервното всекидневие и да се посветят напълно един на друг. Заложете на подходящи аромати като шоколад, ванилия, канела или иланг-иланг.

3. Не бързайте

Според японските гейши бързите и резки движения са враг на сексуалното удоволствие - или поне в началото. Те казват, че трябва да се движим плавно, нежно, да се целуваме и галим, преди същинската част. Сексолозите напълно ги подкрепят обаче и с факти - според статистиката на една жена са нужни поне 15 минути любовна игра, за да достигне лесно и бързо до оргазъм.

4. Бъдете наясно какво искате

Джон Грей, автор на бестселъри относно отношенията между мъжете и жените, казва, че в много случаи ние инициираме секса, без да сме наясно какво точно искаме. Според него трябва да има искрено общуване, споделяне на сексуалните желания между партньорите, но преди това е добре човек да е наясно какво точно харесва.

5. Различни пози

Древна китайска мисъл за любовта гласи: "Никога не правете любов в едно и също положение в продължение на две последователни нощи". Не само че ще ви стане скучно, но ако тялото ви е в една и съща поза, сетивността на нервните окончания намалява. Затова специалистите съветват редовно да експериментираме с нови пози.

6. Подходяща светлина

Най-известният любовен наръчник "Кама Сутра" съветва да не правим секс нито на прекалено светло, нито на прекалено тъмно. Светлината трябва да е мека, приглушена и най-добре нейният източник да са свещите. Защото с потрепващия си пламък те създават страхотна еротика, дамата се чувства по-секси, а мъжът е по-нежно настроен.

7. Душ преди и/или след секса

Според Тантра няма нищо, което да носи повече сексуален заряд за партньорите, като вземането на душ заедно преди секс. И нищо не носи такава романтична близост като съвместния душ след секс. Водата отмива всички негативни влияния помежду им и дори сплотява връзката и любовта.

8. Дразнете го

Това е неофициалното мото на тангото. И неслучайно в нито един танц няма толкова силна страст, както при него. Затова можете да заложите на есемес флирт и да изпратите съобщение "Не нося бельо..." например. Или, когато сте заедно, най-неочаквано, но нежно да го целунете по ухото, а след това да се отдръпнете. Изобщо, оставете фантазията си да работи. Истината е, че всяка жена знае как да "дразни" сексуално мъжете. Просто трябва да го прави по-често.

Източник: beu.bg