След като Хилари Клинтън се зарече, че ще разследва Русия за военни престъпления, а Доналд Тръпм, че ще вкара нея в затвора заради имейлите й, победата отново отиде за демократите

Вторият телевизионен дебат на двамата претенденти за президентския пост в Съединените щати премина под знака на взаимни обвинения и нападки.

Двамата кандидати се явиха в университета "Вашингтон" в Сейнт Луйс с гвардия от съветници и роднините си. 

Според допитване на Си Ен Ен веднага след дебата Хилари Клинтън отново печели с 57% подкрепа срещу 34% за Тръмп. Това отново е значителна победа за кандидатката на демократите, но този път тя печели с по-малко в сравнение с 62% на предния дебат. 

Двамата започнаха дебата без да се ръкуват, а мнозина определят сблъсъка между двамата като един от най-настървените в съвременната американска история.

Клинтън атакува милиардера във връзка с отношението към жените. Неговите изказвания за жените показват какво мисли той за тях и какво им прави, а публикуваното преди дни видео показва точно какъв е Тръмп, каза Клинтън.

От своя страна той отговори, че изпитва голямо уважение към жените. 

Виж още: След първия дебат Клинтън уверено напредва спрямо Тръмп

Тръмп се зарече, че ако бъде избран за президент, ще прати по дяволите Ислямска държава и ще назначи специален прокурор, който да разследва действията на Хилари Клинтън.

Хилари показа отново твърда позиция спрямо русия. Тя атакува съперника си като заяви, че Москва се опитва да повлияе на президентските избори в полза на Доналд Тръмп и се зарече, че ако бъде избрана ще разследва Русия за ролята ѝ във военните престъпления, извършени в Сирия.

На свой ред кандидатът на републиканците обяви, че ще вкара в затвора опонентката си, ако влезе в Белия дом, визирайки нарушенията на Хилари при водене на секретни разговори от личната си електронна поща.

Двамата говориха и по теми на данъчната система както и за прословутите проблеми в здравеопазването.

Въпреки агресивния тон на дебата в края те бяха попитани какво положително откриват в другия. 

"Тя не се отказа, тя не се предаде, тя е боец. Аз не съм съгласен с много от нещата, за които тя се бори, но тя се бори усилено и не се предава, и не се отказва. Смятам това за много добра черта на характера", отбеляза Доналд Тръмп. 

"Уважавам неговите деца. Те са изключително способни и отдадени и смятам, че това говори много за Доналд. Не мога да се съглася с почти нищо друго, което той прави", заяви Хилари Клинтън. 

Източник: Си Ен Ен