Президентът на САЩ Барак Обама определено не е най-големият фен на Канйе Уест. Всъщност той на два пъти дори е наричал рапъра "глупак".

Така че не би трябвало да е изненада, че Обама използва Канйе Уест и неговата приятелка Ким Кардашиян като пример за изкривената американска мечта. 

В скорошно интервю за Kindle Singles, Дейвид Блум пита президента: "Част от американската мечта, дори и ако си беден или си в долните прослойки на средната класа, включва силния копнеж към реални неща, които можеш да си позволиш. Когато бяхте по-млад имаше ли неща, за които жадувахте, но не можехте да си позволите?"

Обама отговаря, че американската мечта тогава е била доста по-простичка - образование, стабилна работа, дом и семейство. "Нямаше го този прозорец към начина на живот на богатите и известните." 

Президентът не пропусна да изкритикува Ким и Канйе, заявявайки, че децата не са следели всеки ден какво носи Ким Кардашиян или къде ходи на почивка Канйе Уест и не са мислели, че това по някакъв начин представлява успеха.

Според Обама с по-големия достъп до личния живот на знаменитостите и славата е настъпила и "промяна в културата", която е изкривила начина, по който младите американци гледат на успеха.

Въпреки че Канйе трудно допуска външни лица в личния си живот, майката на детето му Ким има риалити, което следи всяка нейна стъпка. Двойката има общо състояние от около 130 миниона долара. 

Цялото интервю ще откриеш в amazon.com.