Големият интерес към третото издание на икономическото събитие на годината "Шумът на парите" успя да повиши трафика на Profit.bg с цели 74%, сочат данни на Gemius.

Форумът бе посетен от повече от 800 души за двата си дни, които имаха удоволствието да чуят мненията по актуални въпроси на 35 лектори от страната и чужбина.

Сред тях личат имената на главният изпълнителен директор на Виенската фондова борса Михаел Бюл, Лучиан Ангел, председател на Съвета на директорите на Букурещката фондова борса, главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България, както и представители на водещи банки, застрахователи и управляващи дружества в страната.

През април лидерът сред бизнес сайтовете Profit.bg е посетен от 190 999 абсолютно уникални потребители, с което изпреварва основния си конкурент Investor.bg с близо 30%.

Средномесечният ръст на посещаемостта на Profit.bg е бил в размер на 14.23% за последната една година, според данни на независимия сайт за измерване на трафика.

Април месец е бил рекорден по посещаемост в петгодишната история на изданието с посещенията в размер на близо 191 000 броя.

За сравнение през същия месец на миналата година посещенията са били 70 000, или ръстът в посещаемостта на годишна база възлиза на 173%.