Лейди Гага сваля абсолютно всичко, за да промотира кампания на Марина Абрамович в Kickstarter, чрез която да събере необходимите й средства ($600 000) за финансирането на собствен образователен център - Marina Abramovic Institute

Идеята на центъра е да промотира, предлага обучение и дава сцена за всякакъв тип пърформанси (музикални, филмови, театрални, танцови и пр.), изградени върху идеята за живо изкуство с дълга продължителност.

В клипа Лейди Гага демонстрира "Методът на Абрамович", състоящ се в изключителен контрол над тялото и в частност на дишането и диафрагмата.

Марина посочва появата на Гага на The Artist Is Present като ключов момент за популярността, която има днес - четири десетилетия след началото на кариерата си. По време на пърформанса, поставен в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк, Абрамович прекарва 736 часа, взирайки се неподвижно в над 1500 посетители на арт инсталацията. 

Сега певицата отново има възможността да помогне на Абрамович с разпространеното от нея видео. 

В клипа Гага е чисто гола и не се препоръчва за лица под 18 години. Огледай се добре и кой наднича в монитора ти, преди да си го пуснеш в офиса.