Канадският премиер Джъстин Трюдо е първият министър-председател, който ще участва в гей парад

Трюдо, който е щастливо женен и има три деца, обяви, че ще се присъедини към гей парада на Торонто, който ще се състои на 3 юли тази година, пишат колежките от Nie-Jenite.

Тази година шествието ще бъде посветено на включването и принадлежността. 

Освен Трюдо на парада ще присъстват финансовият министър Бил Морно, премиерът на Онтарио Катлийн Уайн и кмета на Торонто Джон Тори. Организаторите заявиха, че в подготовката на събитието ще вземат учасдтие и сирийски бежанци.

Още за необикновената фигура на Джъстин Тюдо

Джъстин Трюдо е в светлината на прожекторите още от дете. Когато е едва на 4 месеца, тогавашният президент на САЩ Ричард Никсън прогнозира, че един ден това дете ще управлява Канада. На гала вечеря в Отава Никсън се обръща към канадския си колега с думите: "Искам да вдигна тост за бъдещия премиер Джъстин Пиер Трюдо".

Виж още: Всички обичаме Джъстин​

Докато расте, стои настрана от политиката. Следва в университета "МакГил" в Британска Колумбия, откъдето получава диплома по педагогика. По-късно става учител.

През 1998 г. по-малкият му брат Майкъл загива при лавина. Тази трагедия принуждава Джъстин да се върне в публичното пространство. Той и семейството му стават активисти за по-голяма сигурност в зимните спортове.

През 2004 г. той се жени за Софи Грегоар, радио и телевизионен репортер от Квебек. Двойката има три деца.

Източник: Nie-jenite.bg