Любомир Жечев се оказа най-добрият стратег в "Къртицата" и спечели първия сезон на шоуто, което вървя близо три месеца по Тв7 и завърши с няколкочасов лайв, продължил и след полунощ

Младият журналист, който не бе ВИП участник, а част от "гражданската квота" в шоуто, получи чек за 137 450 лв. 

Той привлече вниманието към себе си още от самото начало, след скандал с първата заподозряна за Къртица - Жени Калканджиева, а приключи участието си с любовна история, която разтури връзката на Рут Колева.

Скандалът в Базата между Жени и Любо раздели заселниците на известни и неизвестни, бедни и богати

Шестима стигнаха до финала в "Къртицата" (Karticata.tv7.bg). Ефремов, популярен като Тишо - Големия близнак от сериала "Под прикритие", остана последната знаменитост в Топ 3 след отпадането на Божидар Искренов-Гибона и Деян Неделчев-Икебаната. 

Фотогалерия: Кой кой е в "Къртицата"

След актьорът се разкри като конспиратора в шоуто, зрителите избираха победителя между единствената жена сред финалистите - Марина, и Любо, който през последните дни агитираше срещу Кирил.

Флиртът на Любо с Рут Колева бе сред основните интриги и сюжетни линии в шоуто

Останалата сума до четвърт милион, натрупана по сметката на Къртицата, ще бъде спечелена от зрител, след като актьорът бе разконспириран с 60% от гласовете, повече от половината тв публика.

Тази сряда в сутрешния блок "Добро утро, България" по Тв7 жребий ще определи имената на трима от отгатналите кой е Къртицата, изпратили есемеси. Те ще се явят на тест със същия софтуер, използван в шоуто.

Въпросите ще бъдат свързани със съдържанието на "Къртицата" и отношенията между Заселниците през последните три месеца. Зрителят, дал най-много верни отговори, ще спечели 112 550 лв.

Кадър от записа, който показва как Кирил Ефремов бива вербуван за агент Къртицата от главния редактор на шоуто Ники Николов