Има две посоки, в които те разсъждават. Важно е дали сексът е бил за една нощ, или е с гадже...

След секс за една нощ

В повечето случай сексът за една нощ се случва след тежка пиянска вечер. Мъжът мрази ужасното чувство да се събуди и да осъзнае, че нещо е съвсем различно. Тогава нещо още по-ужасно му се стоварва - до него лежи абсолютен непознат. 

Ако има достатъчно лошия късмет да се събуди първи, той лежи и се опитва да анализира какво се е случило. Започва да свързва парчетата от предишната нощ, сглобявайки много сложен пъзел. Той започва да се анализира. Чуди се дали всичко му е наред. Защо го е направил? Самотен ли е? Загубил ли е самоуважение? 

Сексът за една нощ не може да доведе до дългосрочни отношения, защото сам по себе си представлява съкратена форма на една цяла връзка. 

Трябва ли да й се обадя? Обикновено, сексът за една нощ води до неудобно сбогуване. Той се чувства задължен да се обади, дори и да не се интересува от теб. 

Дали се е пазил или не? С колко ли мъже е била преди него? Как ще каже на приятелите си? Това са останалите въпроси, които му идват на ум малко преди да се изпари от леглото ти.

Във връзка 

Дали се е представил добре? Ако мъжът се намира в сериозна връзка, въпросът как се справя в леглото започва да има все по-голямо значение. Дали се е чувствала уважавана? Той не мисли, че е правилно "да свърши работата си" и да си тръгне, затова често предпочита да прекара малко време с теб - да послушате музика, да се посмеете, да погледате телевизия. 

Дали правихме достатъчно секс? Той не иска да изглежда нито обсебен от сексът, нито да не ти е дал достатъчно. Когато връзката е сериозна, той обръща внимание на честотата на правенето на любов, надявайки се да получи някакъв знак от теб дали всичко се движи добре, по възможност в прав текст. 

Какво мислят жените обаче е абсолютно необхватна тема, която за сега нямаме смелост да захванем...