Чудесно е да имате двор, защото можете лесно да прекарвате повече време навън.

Как обаче да го направите максимално комфортен за вас и вашите нужди? Със сигурност ще ви трябват основни външни мебели. Можете да заложите и на някои допълнителни, които да ви осигурят още възможности за използване на пространството ви или пък допълнителен комфорт през всички сезони. Подбрали сме няколко идеи за дворни мебели, за да ви улесним в избора.

Какви мебели ще са ви нужни във вашия основен градински кът за сядане?

Със сигурност, за да можете да прекарвате повече време в двора си, ще са ви нужни столове. Те трябва да са едновременно максимално удобни, но и функционални. Например е добре да са леки и да се местят лесно, а също и да ви позволяват удобно почистване. Естествено и дизайнът им е важен, така че да имате къта за който сте мечтали и да се чувствате добре в него. Можете да разгледате изключително разнообразие на градински столове във VidaXL.

Освен тях, ще ви трябва и маса, която да покрива нуждите ви. Един вариант е да заложите на голяма такава, която да бъде комфортна за хранене на по-малко или повече хора. Друга опция е да подберете по-малка, ако например имате не толкова голямо пространство или просто искате в двора да се наслаждавате на кафе, чай и други напитки и не ви е нужно място за основните хранения.

Как да си осигурите защита от слънцето през лятото и такава от дъжд през пролетта и есента във вашия двор?

Възможно е да разполагате с навес, според дизайна на къщата ви. Той има как да се използва за частична сянка и предпазване от дъжд. При всички случаи обаче, ако искате цялостно такова, ще са ви нужни допълнителни мебели. Ако вашето пространство е по-малко, можете да заложите на класически сенник или чадър. Ако обаче разполагате с допълнително пространство и нямате навес, има доста добри варианти за терасови шатри.

От тях можете да изберете възможност само с покрив и отворени страни, която осигурява добра защита от слънце. Има обаче и доста интересни опции с две, три или четири страни, които да ви гарантират комфорт и при валежи. Освен това ще откриете такива с махащи се и слагащи се завеси и прозорци. Така можете да имате чудесно открито пространство в хубаво време, а същевременно да затваряте нужните страни при влошени климатични условия и все пак да оставите отворена част, за да сте на въздух.

Какво можете да включите в допълнителен кът за релакс, ако дворът ви е голям и го позволява?

Ако пък разполагате с по-голям двор и можете да си позволите повече от един основен кът за хранене, вариантите са много. Само един такъв е да обособите допълнителна част за релаксиране. В нея можете например да добавите няколко шезлонга на слънце или сянка. Също е вариант да заложите и на градинска люлка, която може да е по-малка или по-голяма и съответно да става за сядане, но и за лежане.

Друга интересна опция е, освен основен кът за сядане с голяма маса, да имате допълнителен с по-интересни градински столове и малка масичка за кафе или аператив. Ако пък имате деца, можете да заложите на детски кът с трамплин или пързалка, където те да се забавляват. Определено вариантите са много и ще откриете възможности за вашите нужди.