Шеф на болница се дегизира като бездомник, за да провери как работят лекарите му

Интересен експеримент си направи новият шеф на болницата в Русе д-р Иван Стоянов. Той провери как работещите в повереното му лечебно заведение си вършат работата.

Д-р Стоянов решил лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства. Затова той решил да влезе в ролята на просяк, съобщава "Стандарт".

Експериментът

С одърпани дънки и мръсен суичър с качулка той отишъл в Спешното отделение. След позвъняване на вратата на "Спешна помощ", дежурната сестра излязла. "Просякът" обяснил пред нея, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак - симптоми за сърдечен удар. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане.

Сестрата му казала да изчака и затворила. След 20 минути чакане, д-р Стоянов позвънил отново на вратата на Спешното, като ситуацията се повторила. След още 20-минутно чакане "просякът" позвънил за трети път. Този път сестрата се развикала, че като е казала да чака, ще чака.

Виж още: НЗОК ще прекратява договори с болници при масово недоволство от пациентите

Тогава д-р Стоянов си махнал качулката и казал: "С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам" и си тръгнал бесен. След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, допълва изданието.

На поста

Д-р Стоянов е една от няколко месеца шеф на русенската болница, като на позицията той замени д-р Владин Петров, който бе освободен по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Преди това д-р Стоянов е бил началник на отделението по патология. Освен това той е бивш общински съветник в Русе.

Източник: "Стандарт"