H&M представи мъжка капсулна колекция, създадена съвместно с Brick Lane Bikes от източен Лондон, която съчетава функционалността на облеклото за колоездене със страхотен градски стил, подходящ както за каране, така и за свободното време.

Колекцията от 11 модела е създадена от H&M и тествана и одобрена от Brick Lane Bikes – един от водещите световни специалисти в изработката на велосипеди по поръчка.

Вдъхновена от винтидж моделите и съвременните спортни иновации, колекцията е изработена от екологично устойчиви материали, като част от кампанията Conscious на H&M и ще бъде представена на 7 март 2013 г. в приблизително 180 магазина по света, включително в България.

Основан през 2006 г., Brick Lane Bikes е първият магазин за велосипеди all-track във Великобритания, специализиран в изработката на велосипеди по поръчка в работилницата към магазина. 

Сега те са сърцето на колоездачната сцена на източен Лондон – нещо, което ги прави перфектния партньор, който да тества и одобри тази специална колекция за велосипедисти. 

Всеки модел е създаден, така че да бъде подходящ както за каране, така и за времето, в което не сме на колело – с функционални детайли, които осигуряват едновременно удобство и стил. 

Използваните материали – органичен памук, рециклиран памук и рециклиран полиестер, правят колекцията екологично устойчива, каквото е и самото колоездене.