Григор Димитров изрази мнение, че е напълно възможно двама популярни спортисти да имат успешна връзка дори в пика на своите кариери.

В момента той и неговата любима Мария Шарапова са именно в подобна ситуация, коментира tennis24.bg.

Гришо бе помолен да коментира темата, след като наскоро стана ясно, че бившата номер 1 Каролина Вожняцки и един от най-добрите голфъри в света Рори Макилрой са се разделили малко преди сватбата си.

Видео: Гришо и Маша рекламират Nike

"Не знам какво се е случило с Каролина и Рори. Това е част от играта и не е лесно двама души да са заедно докато се опитват едновременно да бъдат и №1 в света. Трябва да се посветиш на това, което считаш за най-значимо."

"Трябва да се пребориш с много неща. Погледите са вперени в теб независимо дали отиваш да закусваш, в ресторант си или правиш друго. Нужно е да се справиш и да намериш пътя си. Да живееш живота си нормално доколкото е възможно. Никой от нас двамата не се приема твърде на сериозно и това е важно", споделя българинът.

Виж още: Изповедта на Григор Димитров

Помолен да каже какво изпитва към Маша, която е може би най-популярната спортистка в света, Гришо казва: "Подобно на много тенис фенове, когато е на корта, тя е Шарапова за мен. Но щом сме си у дома е просто Мария."

Британските журналисти припомнят на Григор Димитров и друг любопитен случай в историята. Преди 40 години Джими Конърс и годеницата му Крис Евърт успяват да спечелят Уимбълдън, което е единственият подобен случай между романтично обвързани тенисисти. Дали обаче може да видим същия паралел и тази година? 

"Далеч сме от този момент. Трябва обаче да имаме големи мечти. Подобен успех би било изключително събитие в животите ни. Когато спечелих при юношите през 2008 присъствах на гала-вечерта на шампионите. Бях само на 17 и едва по-късно осъзнах колко невероятно бе да съм част от това събитие. Още от тогава мечтая да се завърна, а ако съм с Мария до мен ще бъде невероятно", споделя Гришо.

Виж още: Късметчето на Гришо е Шарапова