Джесика Алба отказва да е секси, защото си мисли, че така хората я приемат като някаква вещ.

Красивата актриса и майка на две деца обяснява пред сп.Marie Claire, че в началото на своята кариера в сериала "Тъмен ангел" всички са я възприемали като "здраво екшън секси момиче", но още тогава тя копнеела да избяга от този имидж и да бъде възприемана по-насериозно, пише hotnews.bg.

"Всички просто имаха грешно мнение за мен. Очакванията към мен ме караха да се чувствам некомфортно. Не исках да съм такава. Исках да съм елегантна и стилна".

За ролята си на екшън героиня в сериала обаче Джесика е номинирана за Златен Глобус през 2000 година.

През 2008 г. тя се жени за продуцента Кеш Уорън и малко по-късно стават родители на момиченце. Джесика разкрива че последните години е станала много по-уверена. "Сега когато съм пораснала, се научих как да контролирам имиджа си. Има някои жени, които се обличат заради мъже. Аз обаче се обличам за себе си", разказва звездата от Sin City.

Преди повече от година Джесика създаде своя собствена компания за бебешки продукти и все повече се опитва да избяга от имиджа си на сексапилна актриса. В момента Алба се занимава предимно с двете си дъщерички - Оунър и Хейвън и бизнеса си.