На 10 май клуб Mixtape 5 представя High Contrast, чиято музика озвучаваше дефилето на нациите при откриването на летните олимпийски игри Лондон 2012.

За първи път една от най-големите звезди на дръм енд бейса идва в София за парти вечер по покана на EventEase и музикалната платформа My Beat на Ballantine's. 

Иконата на дръм енд бейса High Contrast няма нужда от представяне, защото за повече от 15 години се превърна в светец за цяло поколение почитатели на разчупената и мелодична електронна музика. High Contrast е бил хедлайнър на фестивали като Electric Daisy Carnival, Coachella, Global Gathering, Snowbombing, а в момента е душата на най-голямата в света дръм енд бейс парти вечер Hospitality, която редовно разтърсва Лондон, Ибиса, Прага и Маями.

Да, това е уелсецът Линкълн Барет, с голямата бухнала къдрава коса. Той успя да придаде на  дръм енд бейс стила нова и свежа мелодичност, която не спира да печели хиляди фенове по цял свят. 

Още дебютният му албум True Colours (2002) се превръща в съвременна класика и спечелва музикалните критици на негова страна. Следват участия в Радио 1 на Би Би Си и серия турнета на Острова, а през 2004-та албумът High Society, с парчета като Twilights Last Gleaming и Racing Green, удря клубовете с такава сила, че влиза в челната тройка на класацията на специализираното издание Knowledge Magazine за "дръм енд бейс албум на десетилетието". 

През 2007 г. се появява албумът Tough Guys Don't Dance, с който талантливият диджей заема своето място на световната денссцена, като междувременно спечелва годишната награда на радиопредаването на Би Би Си Essential Mix с личните адмирации на Пийт Тонг.

Няколко негови парчета и ремикси звучат при откриването на летните олимпийски игри в Лондон миналата година. Заедно с "Ъндъруърлд" той участва в цялостното музикално оформление на спектакъла, режисиран от Дани Бойл, чийто саундтрак Isles of Wonder бе издаден и като самостоятелен албум.

Виж още: Най-пищният спектакъл на Дани Бойл

За партито на 10 май в клуб Mixtape 5 идва и MC Wrec, фронтмен на групата "Лондон Електрисити" през 2006 г., който застава зад микрофона.

Мc Wrec е водещ на големите дръм енд бейс вечери Hospitality и Fabric Live, както и на фестивалите Snowbombing, Bestival и Spoonfed. Той идва за първи път в София заедно с Тони Колман за открит семинар.

Разнообразният му стил и талант на водещ в различни стилове е оценен от изпълнители на хип хопа като Снуп Дог, Канйе Уест, "Улиците" (The Streets), Калвин Харис, "Сайпръс хил" и "Бийсти бойс", с които през годините успява да направи съвместни турнета в различни точки на земното кълбо. 

Партито в Mixtape 5 е под наслов Grolsh Pop Up. Благодарение на холандската бира "Гролш" и тяхната музикална палтформа Pop Up Party, можем да се порадваме на още един изпълнител от лейбъла "Хоспитъл" (Hospital Records) за дръм енд бейс музика.

Начало: 22,30 ч.

Билети "Ранно пиле" – 18 до 20 лв. - ограничен брой само в магазин "Яко" на ул."Граф Игнатиев" 43 и в мрежата на "Ивентим"