Събрахме 12 сладки факта за любовта и един прекрасен Франсиско, който да ти повтаря, че те обича, докато ги четеш.

1. Мъжете, които целуват жените си всяка сутрин, живеят пет години по-дълго, отколкото онези, които не го правят.

2. Най-старото любовно парче, което е известно, е на повече от 4000 години и произхожда от района между реките Тигър и Ефрат. Районът е бил наречен Месопотамия в древността и означавал само земята между реките. Днес го познаваме като Ирак.

3. 2/3 от хората признават, че са по-склонни да се влюбят в някого, когото познават от известно време, отколкото в непознат.

4. Влюбването може да има успокояващ ефект върху тялото и ума. Освен това спомага за поддържането на нервната система и подобрява паметта на влюбения.

5. Любовта може да предизвика също толкова голям стрес върху тялото, колкото силния страх. Човек открива същите психологически признаци: разширени зеници, потни длани и ускорен пулс.

6. Сканиране на мозъка показва, че когато видим снимка на партньора си, се повишава активността в онази част на мозъка ни, която контролира желанията.

7. 11% от всички жени проверяват в Google лицето, с което са се запознали или с което имат среща, но само 7% от тях си го признават.

8. Характерите на двама души в една връзка се уеднаквяват все повече и повече с времето.

9. Когато се целуват, 65% от хората се навеждат надясно, а само 35% - наляво.

10. Традицията на предложението за брак с диамантен пръстен идва от Максимилиан I Австрийски, който през XV век дава диамантен пръстен на годеницата си Мария Бургундска.

11. Брадата на мъжете расте най-бързо, докато очакват да правят секс. 

12. За всеки Свети Валентин във Верона, италианския град, където се развива действието на пиесата от Шекспир "Ромео и Жулиета", се получават около 1000 писма, адресирани до Жулиета.