Групата отбелязва две десетилетия от създаването си с концерт с гости: Поли Генова, Мишо Шишков, Петко Славов, Гурко от "Анимационерите" и Иво Чалъков от Gravity Co.

Свилен Ноев (вокал, акустична китара), Георги Георгиев (китара, вокал, програминг), Даниел Петров (барабани), Алекс Марбург (китара) и Боян Петков (бас) канят феновете си тази сряда, 29 август, от 19,30 ч. в клуб "Порк пай" в Борисовата градина.

Очаква се да звучат песни от петте им албума, неиздавани парчета от предстоящия, както и хитове, сред които двата най-нови сингъла от тази година: "Лека нощ" и "Един момент - комбинирай ме с теб".

Групата възниква през 1992 г. в Техническия университет в Габрово под името "Добре дошли в Остава", а първият им барабанист е Драгомир Димитров.

В началото репетират в Казанлък, но после, заедно с "Блуба Лу" и "Уикеда" създават лейбъла "Жълта музика" и се преместват в София. Осем години по-късно, през 2000 г., излиза първият им албум "Пинг-понг" със синглите "Ще дойдеш ли с мен?" и "Мъничко човече".

Стилът им е определян като съчетание на най-доброто от бритпопа, индирока и ню уейва, а сред най-големите им хитове е "Шоколад" от 2003-та, който влиза в техния трети студиен албум - "Моно".

На сцената с тях довечера излизат гост-музиканти и приятели, свързани с историята на "Остава" (Ostava.com): Поли Генова, Мишо Шишков, Гурко от "Анимационерите" и Иво Чалъков от Gravity Co.

Петко Славов, който се е снимал и в клипа към ранния им хит "Ще дойдеш ли с мен?", пък ще подгрява от 20 ч. с типичното за него акустично синтпоп звучене.

Билетите за концерта се продават предварително на цена 5 лева на http://web.ticketstream.cz/bgts/, както и на място.