Държавният департамент на САЩ успя да вбеси множество хора с туит, призоваващ за внимание по време на пролетната ваканция

Пролетната ваканция в САЩ е време за много колежани да се отправят на пътешествие зад граница. Там те разпускат, а понякога правят и неща, за които съжаляват после.

За да минимизира неприятните случаи, един от Туитър акаунтите на Държавния департамент на САЩ пусна редица туитове с хаштаг #springbreakingbadly, които да призоват пътуващите да внимават.

Един от тези туитове успя да разбуни много духове и да обиди множество хора, засягайки не друго, а тяхното его. 

Съобщението, което впоследствие бе изтрито, гласеше: 

"Ако не сте десетка в САЩ, няма да бъдете десетка и зад граница. Внимавайте да не бъдете примамени да купувате скъпи питиета или по-лошо - да бъдете ограбени #springbreakingbadly"

Реално туитът призовава хората, които не са често обект на внимание от страна на другия пол, да имат едно наум, ако някой/някоя тръгне да флиртуват с тях в бар. 

 ako ne si desetka u doma nyama da si desetka i zad granitsa

Редица обидени потребители със засегнато его подеха "контраатака" срещу профила на Държавния департамент, заливайки го със саркастични коментари.

Някои от тях: 

@TravelGov what should I do if I am a 10?

— Josh Barro (@jbarro) March 30, 2016

"Какво да правя, ако съм десетка?" 

I'm a 6.2 in the US but due to metric conversion I actually AM a 10 abroad

— Max Read (@max_read) March 30, 2016

"Аз съм, 6,2 от 10 в САЩ, но според метричната система съм всъщност 10 зад граница." 

“Do Americans gag when they see your face? Then Europeans will too. You’re hopeless”
Love,
The US State Department https://t.co/DgfcWhcUO7

— Roberto Ferdman (@robferdman) March 30, 2016

"Повдига ли им се на американците, когато видят лицето ти? Тогава и на европейците ще им се повдига. Ти си безнадежден случай. С любов - Държавният департамент на САЩ"

The State Department as your super judgmental friend who says stuff your other friends are too nice to say

— Matt Pearce (@mattdpearce) March 30, 2016

"Държавният департамент е като онзи ти осъдителен приятел, който казва неща, които другите ти приятели са твърде мили, за да ти кажат." 

Hey @TravelGov, just sent you an email -- my Facebook is https://t.co/g0Ms6ulud9, can you rate me on a scale from 1-10? It's for a story.

— Jack Crosbie (@jscros) March 30, 2016

"Хей, Държавен департамент, пратих ти току-що имейл - моят профил във "Фейсбук", можеш ли да ме оцениш от 1 до 10. За една история е."

Are you hot enough to work at the state department? We're hiring! #springbreakingbadly

— Not The State Dept (@StateDeptTravel) March 30, 2016

"Достатъчно секси ли сте, за да работите в Държавния департамент? Наемаме!"

@TravelGov @wfburchell19 Unless you're in Thailand. Having $10 in your hand makes you a 10 in Thailand.

— Austin Christie (@AustinChristie) March 30, 2016

"Освен ако не си в Тайланд. Там с 10 долара в джоба ставаш абсолютна десетка."

Впоследствие от Държавния департамент изтриха туита и публикуваха официално извинение, обяснявайки, че са виждали много млади американци да стават жертва на различни схеми всяка година, и искат всички, които пътуват, да бъдат внимателни. 

Оттам предупреждават още за различни опасности за пътуващите младежи - като закупуване на пиратски стоки (които след завръщане в САЩ ще представляват проблем), да бъдат ограбени, докато са пияни, както и за различни схеми, които биха ги вкарали в проблеми със закона. 

Предупреждението на Държавния департамент може да бъде онагледено и от една от по-новите хорър класики - "Хотел на ужасите", където двама колежани отиват на пътешествие през ваканцията в Словакия. Там са заговорени от две красавици, които след това ги упояват и продават...

Източник: "Гардиън"