С малко подстригване, боядисване и нови дрехи 55-годишният Хосе Антонио - Хосете излиза от фризьорския салон като съвсем различен човек

Хората са преди всичко хора, дори когато са изпаднали в лоша ситуация. Това ни напомня станалото вирусно видео на бездомен мъж от Испания, който благодарение на един фризьорски салон, претърпява смайваща метаморфоза.

До юли на 2015 г. Хосе Антонио - Хосете е неугледен, побелял и брадясал бездомник, живеещ по улиците на Палма, на испанския остров Майорка, вече 25 години. 

На 55 години, бивш служител на електрическа компания, той остава на улицата, след като изпада в депресия. Самият Хосе обяснява, че причината е "поредица прояви на лош късмет".

"Обичам себе си, но не мога да съм щастлив с живота, който водя. Да паркираш коли и да изглеждаш така не прави никого щастлив. Знам, че е почти невъзможно да променя живота си, но мога да го направя по-удобен", разказва той във видеото.

Един фризьорски салон в Палма обаче решава да му помогне, преобразявайки го безплатно, за да му помогне да си стъпи на краката. 

Така след подстрижка, боядисване и нови дрехи от салона излиза съвсем друг човек. 

Макар да е заснето е през 2015 г., емоционалното видео е публикувано във "Фейсбук" едва миналата седмица.

Днес Хосете е гладко избръснат и вече не живее на улицата. Отново е с побелели коси, но и с огромна усмивка. Казва, че инициативата е променила не само вида му, но и живота му.