Как те могат да се превърнат в безценно богатство

За някои хора 500 долара са неголяма сума. За други това може да бъде цяло състояние. За 37-годишния Елвис Съмърс те са просто начин да помогне на 60-годишна жена да намери дом.

Елвис успява да спести тези средства и с тях да купи материали за построяването на малка къща на колела за една бездомна жена. 60-годишната Айрийн Маккий, известна като Смоуки, изгубила съпруга си, а след това и дома си преди повече 10 години. Оттогава тя спи на улицата.

Елвис решава да помогне на тази жена, след като тях на шега му казала, ако толкова иска да ѝ помогне, да ѝ построи къща. Той спестява 500 долара, с които купува материалите. След това построява малка къща на колела, която Смоуки да нарича дом.

Виж още: Първата мобилна къща за бездомни в София

Вдъхновен от направеното и от масовото отразяване на местните медии, Елвис започва кампания за финансиране чрез дарения, която да помогне да се съберат средства и за къщи на други бездомни хора.

За самата Смоуки пък жестът е много по-ценен, тъй като за нея това е надежда за нормален живот. Тя дори вече е започнала да си търси работа.

Нямаше ли да е по-добре, ако имаше повече хора като Елвис?