Ревността може да унищожи всяка връзка, особено когато е безпочвена.

Ето кои са ситуациите, подбрани от tialoto.bg, в които една жена не трябва да ревнува:

Когато разберете, че той пази снимка на бившата си приятелка

Да, никак не е приятно, но се опитайте да не изпадате в паника. Това, че той пази някои стари снимки, не означава, че тъгува по отминалите дни и любови. При всички положения имате право да поговорите по този въпрос, но в никакъв случай не го нападайте. По-скоро споделете, че това ви е накарало да се чувствате зле и го попитайте защо пази снимката/снимките. Съществува възможност гаджето ви изобщо да е забравило, че такова нещо съществува.

Когато някоя приятелка на вашето гадже му напише закачлив коментар на стената във "Фейсбук"

Виж още: Как да го накараш да ревнува

Ако той не ѝ отвръща по никакъв начин, значи би могло това да е поредната "ухажорка". Подобни коментари не бива да ви притесняват, особено след като вие сте с него. Въпреки това, ако този "тормоз" в социалната мрежа продължава, поговорете с половинката си и заедно намерете решение на проблема. Бъдете нащрек, ако вашият партньор отказва да обсъжда темата за "Фейсбук", крие паролата си от вас и винаги се оправдава с факта, че това е "лично пространство". В крайна сметка, ако не крие нищо, той няма да има нищо против да ви допусне до неговата територия дори само веднъж, за да се успокоите.

Когато мъжът ви ходи на обяд със своя колежка

Ако нямате представа как изглежда тя, може би си представяте най-сексапилната жена на света. Това едва ли е така, пък и няма как да сте сигурни, ако не я видите лично. В случай, че имате някакви притеснения, намерете начин да се запознаете с нея и да съберете възможно повече информация. Със сигурност не трябва да правите скандали, преди да сте наясно със ситуацията. Тази жена може просто да е сред най-симпатичните колеги и за това вашият приятел да предпочита да прекарва времето си в нейната компания. Навярно и вие имате "фаворити" в своята работа, така че не съдете предварително.

Виж още: Как разруших сексуалния си живот

Когато мъжът ви гледа случайни жени

Изследователи от Университета на Стърлинг и Университета на Глазгоу наскоро открили, че мъжете са по-склонни да сметнат някой непознат човек за привлекателен, отколкото жените. Само, защото мъжете са "програмирани" генетично да гледат повече жени, това не означава, че те искат да изневерят.

Когато друга жена гледа половинката ви и това му харесва

Вместо да правите ненужни сцени, си кажете: "Да, той е мой и е прекрасен – неслучайно други жени също го искат!". Всъщност едва ли има мъж, на когото няма да му стане приятно, ако някоя жена го намира за секси, била тя и непозната.

Когато партньорът ви се мотае с приятелите си

Не забравяйте, че едно от основните правила за здравословна и щастлива връзка е, всеки човек да се чувства самостоятелен, дори когато е обвързан. Не бива да се чувствате пренебрегнати, когато вашият любим излиза с приятелите си. Вместо да се тормозите излишно, уговорете си и вие среща и спретнете едно "женско парти".

Виж още: 10 начина да различите истинския мъж сред момчетата