"Волната ездачка" носи потенциален риск за мъжката му анатомия

Най-опасната поза при секс за мъжете е когато жената е отгоре, сочи проучване, публикувано в сп. "Напредък в урологията". Тя е отговорна за половината случаи на фрактури на пениса. Следващата по опасност поза е "кучешката" (29%), следвана от мисионерската (21%), при която мъжът е отгоре, информира "Дейли мейл".

Виж още: Какво искат жените в леглото

По време на изследванията, направени в клиника в Бразилия в продължение на 13 години, специалистите разгледали 44 случая на "любовни травми" и установили, че по-големият процент от нараняванията се дължат на пози, в които мъжът има по-малко контрол над тежестта на тялото на партньорката си. 

Лекарите успокояват, че травматичните наранявания на мъжествеността са доста редки, но ако сред симптомите са силно изпукване, придружено със загуба на ерекция, подуване и болка е необходимо веднага да се потърси медицинска намеса, за да бъдат предотвратени трайни последствия.

Виж още: Най-големите грешки на жените в секса

Секс поза "Културист", при която жената е обгърнала с крака и ръце тялото на партньора си, а той я е вдигнал на ръце, също е много опасна.

При тази поза е възможно мъжът и жената бързо да се изпотят, защото телата им се допират в по-голямата си част. Това би направило задържането на жената във въздуха почти невъзможно и има голяма вероятност тя да се изплъзне и по този начин да пострада членът на мъжа, както й нейния гръб и глава, информира "Днес+".

Виж още: Десет трика за по-добър сексуален живот