Вече нямате основание да я ревнувате - учени доказаха, че обвързаните жени гледат с лошо око на останалото мъжко войнство

Проучването, поместено в списанието на Международната асоциация за изследване на взаимоотношенията (IAAR) Personal Relationship и цитирано от "Тайм", твърди, че когато има мъж до себе си, жената е склонна да вижда в останалите представители на силния пол предимно негативни качества.

Това може да означава, че ако чужда съпруга или приятелка ви е отказала сега, вероятно би проявила интерес, ако остане необвързана.

Резултатите се отнасят дори за привлекателни мъже, които се смятат за неустоими и вярват, че могат да имат всяка потомка на Ева.

Виж още: Как да го накараш да ревнува

Експериментите показали, че обвързаните представителки на нежния пол са по-злопаметни от самотните жени. Ако им бъдат представени две хипотетични ситуации - че мъжът закъснява за среща или е ходил с баба си на пазар, - те запомнят закъснението му.

За утеха на мъжете, които са хвърлили око на мацка, която вече е ангажирана - проучването не е изпробвано в реалния живот, а само "в лабораторни условия", чрез снимки и информация. Освен това обхваща само хетеросексуални жени.

Изводът обаче си остава: стабилната връзка имунизира жената срещу мъже, които тя по принцип би намерила за привлекателни.

Виж още: Изневяра? Може!