Десетки младежи се катерят там, за да се снимат на сантиметри от пропастта

Вече никой не може да се качва до върха на паметника при Бузлуджа на височина 70 метра. Ден след тв репортаж как десетки младежи се катерят там, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта, Областната дирекция на Стара Загора постави табели и заключи капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент.

От соцмонумента вече са запечатани много впечатляващи кадри, дори заснети с дрон от птичи поглед. Някогашният дом-паметник на Бузлуджа е бил декор за научнофантастичен филм и музикален клип на диджей Хардуел.

Видео: Чужденци търсят екстремни преживявания у нас

Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър - това води стотици младежи всеки ден в слънце и сняг на върха на Бузлуджа. Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, който често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба.

"Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако, не дай Боже, се случи, ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък", споделя Радослав в "Темата на Нова".

Именно тези думи и кадрите стреснали областната управа на Стара Загора и оттам реагирали. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, направени умишлено, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегнат трагичен инцидент. За щастие такъв досега няма.

Виж още: МВР с кампания против смъртоносните селфита

Мярката обаче разочарова десетки, които бяха решили да го разгледат. Входовете бяха затворени и поради още една причина - да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават.

Това не е първият път, когато входовете се затварят, но предишното ограничение не издържа дълго, припомня Нова телевизия.

Виж още: 30 изоставени места, които изглеждат наистина красиво

Източник: Нова телевизия