Смъртта на детето е настъпила на трасе за моторни шейни в курорта Боровец

Четиригодишният син на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е загинал при инцидент с моторна шейна на Боровец.

Шейната е била управлявана от министъра, уточни на брифинг зам.-директорът на Областната дирекция на МВР-София Веселин Георгиев. Инцидентът е станал между 14,30 и 15 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни.

Според първоначалната версия на разследващите най-вероятната причина за трагедията е неравност на пистата, която не е скоростна, но това трябва да се изясни при огледа. Трасетата обаче са сложни за огледи, затова процесуалните и оперативните действия вероятно ще отнемат време, обясняват от МВР.

В кратко съобщение на транспортното министерство се посочва, че в този изключително труден момент семейството на министъра моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение.

Инцидентът е станал на няколко километра от ски-зоната, в района на хижа "Чакър войвода", където теренът е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач.

По последна информация шейната се ударила в дърво.

 

Източник: Пресцентър МВР, МТИТС, Би Ти Ви, БНР