Повратен момент в живота на всеки е моментът, когато вземаме решение да заживеем заедно с любимия човек. Ето какво е нужно да съобразим

Няма как да знаете дали наистина сте готови за съвместно съжиелство, докато не го направите. За съжаление обаче често се оказва, че това решение е било взето прибързано.

Никой не може да ви гарантира 100% успеваемост, но все пак ето няколко съвета от Profit.bg за нещата, които трябва да направите, преди да заживеете заедно:

Можете ли да назовете поне една сериозна причина да се преместите в общо жилище - освен че ще ви е по-евтино и по-лесно? Спестяването на пари или досадата да се прибирате с такси от нейния/неговия квартал вечер не е достатъчен повод да заживеете под един покрив.

Съберете пари за три цели наема напред (в случай че се разделите).

Уточнете предварително как точно ще си делите разходите по наема/ипотеката и битовите сметки.

Разберете се кой какви задължения ще има в домакинството.

Разчистете шкафовете в сегашния си дом и изхвърлете всичко ненужно.

Отпразнувайте поне една година от началото на връзката си.

Отидете на по-дълга ваканция заедно - така ще видите своята половинка в светлина, в която не сте го/я виждали. Ще разберете дали чисти, какви са хигиенните му/й навици - изобщо неща, които няма как да знаете, ако не сте живели заедно.

Опознайте домашните си любимци. Може много да обичате някого, но можете ли да живеете с двете му немски овчарки?

Ники Рийд и Иън Съмърхолдър изглежда нямат проблеми по точката с домашните любимци

Решете чии мебели ще задържите и от чии няма да имате нужда. Неизбежно е да се окажете с вещи, които се повтарят. И вие, и другият имате гардероби, спални, маси, но в новото жилище може да няма място за всичко. Решете предварително кое ще запазите и кое - не.

Осигурете си план за изход. Колкото и да се обичате, все някога може да се разделите. Нека отсега да е ясно как ще стане това. Кой ще остане в общото жилище, какво ще стане с депозита? - това са все въпроси, по които е добре да сте наясно предварително.