Карл Лагерфелд представи в Париж дневни и вечерни кутюрни тоалети, вдъхновени от цветята

Колекцията на Карл Лагерфелд за "Шанел" беше представена в парижката "Гран пале". Сценографията около подиума напомняше оранжерията на ботаническа градина, а булката накрая дефилира с четирима градинари вместо шаферки.

"Това са цветовете на цветята. Обикновено гамата е черно-бяла или по-пастелна, но сега сякаш имаше нужда от по-смели цветове", обяснява 81-годишният моделиер. Флоралните мотиви не са просто щампа - по дрехите и аксесоарите "цъфтят" ръчно изработени цветя.

Ефирни материи като тюл, органза и шифон придават на напластяването лекота, за разлика от навличането на дрехи през зимата.

Съчетанието на ниска талия със скъсени блузи и сака, което заголва пъпа, пък се коментира като проява на бизнес нюх - Лагерфелд е наясно, че трябва да привлече не само богатите клиентки над 50-те, но и дъщерите им.

От модната къща представиха пролетно-летните си тоалети не само с пълен, близо 20-минутен запис от подиума, но в 2-минутен клип, който акцентира допълнително върху някои изящни "от кутюр" детайли.