Освен затвора за тях се предвижда още отнемане на спечеленото и глоба

Нелегалните имигранти, които работят във Великобритания, да се наказват със затвор, да плащат глоба, а печалбите им да бъдат конфискувани. Това са част от новия пакет мерки, които британското правителството възнамерява да приеме, за да спре имигрантския поток, съобщи Ройтерс.

Законите се предвижда да бъдат внесени за гласуване в парламента през септември. Те предвиждат още да бъде улеснено и осъждането на работодателите, наемащи нелегални мигранти.

Мерките са в отговор на нарастващия брой опити на мигранти да достигнат до Великобритания през тунела под Ламанша. Мигрантската вълна води до нарастващи антиимигрантски настроения на Острова, изразяващо се в острия език на правителството по темата.

Правителството обещава твърди действия

"Всеки, който мисли, че е лесно да се възползва от Великобритания, не трябва да се съмнява, че ако сте тук нелегално, ще предприемем действия да ви попречим да работите, да наемете апартамент, да откриете банкова сметка или да шофирате", заяви Джеймс Броукъншър, държавен министър по имиграцията по време на представянето на мерките. 

Той обеща силни мерки срещу злоупотребите и изграждане на имиграционна система, работеща в интерес на британците и на всички, които спазват правилата.

Виж още: Дейли мейл: 1,3% от населението на Източна Европа живее във Великобритания

Според Наташа Бушар, кмет на северния френски град Кале, където лагеруват хиляди мигранти, надяващи се да достигнат до Великобритания, щедрата социална система и слабият контрол на самоличността превръщат Обединеното кралство в магнит за мигрантите. 

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: "Ройтерс"