Милица Гладнишка спечели приза "Жена на годината 2012" на сп. "Грация" при тв актрисите

Нейният сериал може да не е най-гледаният в ефира (според рейтингите за ноември е чак на 37-о място, доста след фаворита "Столичани в повече"), но Мими от "Етажна собственост" се оказа по-популярна от останалите номинирани в категорията тази година: българската Пеги Бънди (Стефания Колева от "Женени с деца... в България"), г-жа Попова от "Под прикритие" (Лилия Маравиля), бизнесдамата Катерина Андонова (Параскева Джукелова от "Къде е Маги?") и Мая Бежанска в "Домашен арест", която играе Сиси, многострадалната съпруга на Коцето.

Останалите победителки в "Жена на годината 2012" - на GraziaOnline.bg

Милица Гладнишка нашумя както от "Етажна собственост" по Нова тв, чийто трети сезон приключи наскоро, така и с изявите си като джаз певица по фестивалните сцени, включително на Аполония 2012. В сериала тя също е изпълнявала класики от жанра - като Feeling Good.

Героинята й Мими Драмбозова, омъжена за домоуправителя, е описвана като властна и сприхава жена, която държи мъжа си Величко под чехъл. Тя е бивша гюлехвъргачка, която понастоящем се бори с излишните килограми и мечтае да отвори собствен козметичен салон.

Иначе 36-годишната Милица е от музикантско семейство, но е завършила актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ. Паралелно с това учи оперно пеене, после джаз пеене в Лондон и майсторския клас на Вики Алмазиду и Милчо Левиев.

Кариерата й като певица предхожда ролята в "Етажна собственост". Работи с Мишо Йосифов и неговите музиканти, участва и в група "Булгара". В сериала й пък се случва да изпълнява дори пародии - като "Ракия, ракия", БГ версия по световния хит на Лили Иванова "Камино".