От фирмата са заплатили само една от обещаните 10 нощувки

Туроператор изостави 31 ученици в Испания. Клас ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София са били на екскурзия в Коста Брава, на около 70 км. от Барселона, съобщава БНТ.

В редакцията на националната телевизия е позвънил баща на едно от децата, изоставени от фирмата, организирала пътуването.

В момента дцата се намират в Коста Брава, 70 км. от Барселона - гр. Лоред дел Мар. По думите на бащата фирмата, която организира екскурзията е Гъливер травъл, като от фирмата са заплатили първата нощувка, която е била в Любляна.

С групата ученици има възрастни хора, които са събрали пари и са платили следващите 2 нощувки. Бащата се оплака, че децата нямат повече пари.

Той се е опитал да се свърже с фирмата, но телефоните или са изключени или дават свободно. Потърсено е съдействие от консулството ни във Валенсия.

Днес е третият ден от екскурзията, която трябвало да продължи 10 дни. Вчера учениците са успели да се свържат с управителката на туроператорската фирма, която е обещала да осигури пари за връщането на групата.

Източник: БНТ