Тениската, върху която има отпечатани 40 различни иконки, помага да се разберем с хора, чийто език не владеем

Случвало ли ви се е да пътувате извън страната и да не знаете съответния език. Комуникацията става изключително по-трудна, като в нея се включват жестови описания и куп други начини да накарате другата страна да ви разбере. 

Вече има обаче начин пътешествениците да се разбират с местните много по-лестно - с помощта на различните иконки, поставени върху тениска. 

IconSpeak е полезна тениска с отпечатани 40 иконки (картини), идеални за случаите, в които не говорите местния език. Тениската е измислена от трима швейцарци след няколко питиета и след приключение със счупен мотоциклет някъде из Виетнам, пише boredpanda.com.

Teniskite iconspeak

"Много пъти сме се сблъсквали с езикова бариера, която сме преодолявали единствено чрез знаци, нарисувани върху лист хартия, на карта или в калта”, обясняват Джордж, Стивън и Флориан.

Виж още: Какво да не правим, когато сме в тези страни

"Решихме, че ще е страхотно, ако има основен набор от икони, които да са с нас постоянно, така че когато нещо ни потрябва, просто да го покажем и хората да ни разберат. Започнахме да правим списък с някои по-основни и важни картинки, които биха били полезни не само на нас, а на всеки, който пътува", добавят те.

Когато ви трябва хотел, транспорт, храна, лекар, wi-fi или дори тоалетна, а сте на другия край на света, това е тениската, която щи ви улесни.

Източник: Bored Panda