Вице ѝ е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, като двойката е подкрепена от инициативен комитет

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се кандидатира за президент, вице ще е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. Дончева днес обяви и коалирането на "Движение 21" с НДСВ за президентския вот през ноември. 

Кандидат-президентската двойка Дончева - Спасов е подкрепена от Инициативен комитет, в който влизат: футболният треньор Пламен Марков, оперната певица Александрина Милчева, бившият шеф на болница "Св. Иван Рилски Дечо Дечев, кметът на Трявна Стефан Данаилов, бившият военен министър Николай Свинаров, режисьорът Борис Панкин, кинорежисьорът Иван Мичев и др.

Tatyana doncheva obyavyava kandidaturata si za prezidentskite izbori

Дончева намекна за кандидатурата си още в края на миналия месец по време на интервю пред сутрешния блок на Би Ти Ви. 

Тогава тя коментира основният ляв кандидат ген. Румен Радев, определяйки го като "кандидат на оръжейното лоби, свързано с Първанов и представено от левицата". 

"Ген. Радев е кандидат на част от оръжейното лоби, свързано с Първанов. Чий кандидат е можете да разберете и от първата му официална среща - с т. нар. националисти, а всъщност офицерите на бившата Държавна сигурност. Тази среща беше приоритет за генерала. Ако искаш да направиш тайна среща - можеш да я направиш. Показността целеше, че тези хора решиха да излизат на светло и искат да наложат определени кандидати и линия", смята Дончева.

Виж още: Дончева: БСП "продаде" изборите на ГЕРБ

По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат.

Дончева бе категорична, че с отказа от коалиция с АБВ БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия.

"Те са затънали във вътрешни противоречия. Сами изсилването е по-голямо. Тайните кръгове имат поне още един кандидат до момента. Смятам, че те винаги са подкрепяли Бойко Борисов. В тази ситуация Първанов има много малко време за реакция. Той има много малко време да логиката му пропада на места. Той неправилно е преценил съюзниците, с които може да играе", коментира Дончева. 

Според нея евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично и е възможно АБВ да няма лично свой кандидат.
 

Източник: Би Ти Ви