"Лет ми да те лов ю" за ГЕРБ и "Тез червени домати" за БСП бяха само част от поздравите

След като вчера преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставяне на правителство приеха вариант на музикална престрелка, в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на партията "Глас народен" и фронтмен на групите "Хиподил" и "Светльо and the Legends" даде предложение за музикален поздрав за всяка от парламентарно представените партии и коалиции.

Витков в типичния си хумористичен стил избра парчета, които да прилягат по забавен начин на всяка от формациите.

За БСП Витков определи като подходящи две песни - "Скакауец" на "Хиподил" лично за лидера на червените, Михаил Миков и култовото поп-фолк творение "Тез червени домати", която според него много определя по много показателен начин положението в БСП.

За "Атака" Светльо прати поздрав с "Кукла" на "Атлас". "Тук лирическият герой има напрежение с партньора или опонента си – в политиката са опоненти, колкото и да се правят на партньори", припомни Витков.

За ДПС първоначално Витков беше избрал парче на "Хиподил", свързано "с болка в седалищните части", но тъй като водещите го цензурираха, той се спря на I Want It All, I Want It Now на "Куин".

"За Фейсбук страницата на ББЦ, или както там се казват, важното е да не са БДЖ, съм избрал две парчетата – Money, Мoney на АББА и Material Girl на Мадона", каза Витков.

Относно Патриотичния фронт вокалът на "Хиподил" отново беше раздвоен. Вариантите за музикален поздрав за ПФ бяха "Послушайте, патриоти" и Macho Man.

В духа на преговорите с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, Витков избра за ГЕРБ песента на неговата група "Хиподил", "Лет ми да те лов ю".

Формацията на бившия президент Георги Първанов АБВ беше поздравена със "Стари мой приятелю" на Лили Иванова в името на отношенията между тях и БСП. Реформаторите пък получиха тематичната честитка We are family.