Версиите за любовен мотив са отпаднали от разследването

Спречкване между футболни хулигани е основната версия, по която се работи за убийството на 16-годишния ученик от София. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която отговаря на въпросите на депутатите от ресорната парламентарна комисия.

Основната версия

Бъчварова обясни още, че вече са били разпитани близки на загиналия, което е довело до отпадането на останалите версии - личен или любовен мотив. Тя уточни, че към момента основната версията на криминалистите е сбиване между привърженици на футболни клубове.

Загиналият Георги най-вероятно е бил привърженик на "Левски".

Преглеждат се записите на камерите в близост до мястото на убийството, но към момента все още няма заподозрян извършител.

Виж още: Цацаров: Мотивът за убийството на 16-годишният младеж е по-скоро личен

Проверките продължават

Проверени са последните обаждания, които момчето е провело. Разследващите изясняват всичко около обстоятелствата и часа на убийството, което вероятно е станало малко преди 12.00 ч. вчера, когато 16-годишният младеж е намерен от своя приятелка в парка.

Увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на някакъв потенциален кръг, допълни министърът.

Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство по случая, което все още се води срещу неизвестен извършител.

Източник: "Дарик"