Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от 50 000 лева по дело за клевета

25 000 лева се присъждат заради дадено интервю, в което ответникът казва, че "има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други", информират от Софийски градски съд, цитирани от Novini.bg.

Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от още 25 000 лева за изявление от 06 юни 2013 г. дадено в кулоарите на Народното събрание, че "с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки". 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок от съобщението до страните, че е изготвено. 

Това е второ дело, по което адвокатите на Борисов осъждат Сидеров. По първото той трябва да плати на бившия премиер 180 000 лв. обезщетение за морални вреди и 12 195 лв. разноски по делото.