Всички останали били коалиции и затова сумарно имат по-малко подкрепа от него

Въпреки данните на Централната избирателна комисия, лидерът на Атака Волен Сидеров обяви партията си за трета политическа сила и поиска нови избори.

Големите партии в 43-ото Народно събрание са ГЕРБ, ДПС и Атака, заяви той пред журналисти днес.

Според него само ГЕРБ и ДПС бият Атака по резултат, като останалите формации, които влизат в 43-то Народно събрание, самостоятелно имат по-малко гласове от тези на "Атака".

"Ние сме трета сила като партия, а всички останали имат резултат под 2%, защото са коалиции от няколко формации", заяви Сидеров.

Още след края на изборния ден той изчисли, че всъщност в парламента влизат не 8, а 47 партии - ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП - от 13 партии, Реформаторите - 7 партии, Патриотичният фронт - 14 партии, ББЦ - 6 партии. По думите му, ако се разделят процентите, излизат по половин процент на партия, така че никоя от тях не го биела. Единствените чисти партии са Атака, АБВ и ДПС, подчерта националистът.

Още по време на първата официална пресконференция след изборите Сидеров, заяви, че резултатите от предсрочния парламентарен вот показват, че трябва да има нови избори, "докато българите не осъзнаят, че е време да се освободят от колониалното робство". 

На следващата пресконференция той сравни българския политически пейзаж с улица от Амстердам, "където жени от витрините се предлагат" и попита - това ли са политическите лидери в България.

Виж още: 10 култови изказвания на Волен Сидеров

"ДПС, РБ и Патриотичния фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция. Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта Сидеров.

"Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта лидерът на "Атака" и обяви, че той и партията му са повишаване доходите на хората и увеличаване на пенсиите.