Близките на шампиона го настанили по-близо до дома му. Твърди се, че шансовете му да се възстанови напълно са все по-малки

След като прекара близо половин година в университетската болница във френския град Гренобъл, където го поддържаха в изкуствена кома, Михаел Шумахер беше изписан.

Новината беше съобщена от мениджърката му Сабине Кем от името на семейството. Предстои му дълъг процес на рехабилитация, допълни тя, без да разкрива новото местонахождение на пациента.

На 29 декември седемкратният световен шампион във "Формула 1" получи мозъчна травма, след като си ударил главата на камък под снега при падане по време на ски-ваканция в Алпите.

Близките му благодариха на медицинския екип за отличната работа, както и на всички, които са изпратили пожелания за бързо възстановяване и с това са допринесли 45-годишният бивш автомобилен състезател да прескочи трапа.

Виж още: Михаел Шумахер се бори за живота си

Говорител на университетската болница в швейцарския град Лозана потвърждава, че Шумахер вече е настанен при тях. Германецът и семейството му живеят в западната част на страната, между Лозана и Женева.

Миналата седмица германското сп. "Бунте" разкри, че състоянието му вече е вън от опасност, но шансовете му за пълно възстановяване са все по-малки. 

Изявлението от 16 юни е първото от 4 април насам, когато Кем оповести, че легендата от "Формула 1" показва "малки признаци за напредък" и с него вече дори може да се общува по някакъв начин.

През март се появиха слухове, че жена му Корина е похарчила над 12,5 млн. евро, за да преустрои дома им и да го обзаведе със съответното медицинско оборудване.