Сексът с повече жени може да предпази мъжете от рак на простатата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от канадско изследване, публикувано в сп. Cancer Epidemiology

За целите му 3208 представители на силния пол са отговаряли на въпроси за начина им на живот и сексуалните им завоевания. 

Изследването

Според специалистите едно от възможните обяснения е, че по-големият брой семеизпразвания в резултат на хетеросексуални полови контакти намалява концентрацията на предизвикващи рак вещества в простатната течност - съставна част на семенната течност.

Възрастта на първия сексуален акт и броят на прекараните предавани по полов път болести не оказват влияние върху риска от рак на простатата, отбелязват още изследователите.

Женкарите

Изследователите от университета на Монреал са установили, че за мачовците с повече партньорки рискът от развитието на злокачественото заболяване намалява, като за тези с над 20 "бройки" той е с 28% по-малък. 

В сравнение с мъжете с една партньорка опасността за "женкарите" от агресивна форма на заболяването също е по-малка - с 19%.

Виж още: Скромността - основа за интимна връзка

Хомосексуалните

Авторите на проучването обаче отбелязват, че същото не важи за хомосексуалните полови актове. В действителност за мъжете с над 20 сексуални партньори опасността от рак на простата се увеличава двойно.

Девствените

Двойно по-висок в сравнение със сексуално по-опитните мъже е и рискът от диагностициране с рак на простатата за девствените представители на силния пол.

Виж още: Ако имате проблем с половинката си, гледайте порно!