Формулирани от Жюстин Томс в новата й книга "Мисия Мама", написана в съавторство с Богдана Трифонова

"Трябва да бъдем доволни и от това, което сме самите ние, и да се грижим за себе си, защото децата ни са част от нас, но не цялата. И за да може те да растат щастливи, ние също не трябва да забравяме да бъдем такива", пише радиоводещата Богдана Трифонова в книгата си "Мисия Мама", написана заедно с Жюстин Томс.

Авторките споделят подробности от личния си опит - от самото раждане до отговарянето на трудни въпроси от поотрасналите деца, - като предлагат много примери как животът ги е научил да гледат със спокойствие и мъдрост на промените, които настъпват у децата и самите родители.

За своите родителски преживявания в "Мисия Мама" с интервюта се включват и други популярни българки като Маги Малеева, актрисата Стефания Колева, Меги и Нели от предаването "Търси се", Мария Касимова-Моасе.

Предлагаме ви откъс от книгата, предоставен от издателство "Сиела", в който Жюстин - специалист в областта на онлайн медиите и маркетинга, преподавател в НБУ и майка на три деца - споделя какво е развило у нея майчинството и с какво й помага то в бизнеса и трудовото ежедневие:

Любов. Най-хубавото на майчинството е любовта. Тя е огромна и блика отвсякъде. Още по-хубавото е, че е възможно да се отключи любов към всичко. И тогава е чудно. Е, същото е в работата - ако е с любов, се върши с лекота и дори трудностите отшумяват бързо. Но си е майсторлък да се отключи и задържи.

Търпение. Вероятно най-ценното, на което ме научи родителството, е търпението. При майките то започва от бременността. Всичко изглежда, че се случва бавно. Истината е, че всяко нещо има свое темпо и изглежда бавно само при бездушен външен поглед. В работата също е нужно търпение, много търпение.

Вяра в човека. Всеки родител вярва в децата си. Надява се и прави всичко възможно да открият и развият потенциала си. Насърчават ги. Мотивират ги. Същото е в офиса. Вярвам, че с любов, вяра, търпение, желание човек може да се развие неимоверно много, да постигне значителни успехи.

Няма невъзможни неща. Когато си родител - няма невъзможни неща. Човек може и света да обърне само за да направи нещо за детето си. И в работата е така, стига да има достатъчно любов и отдаденост. Всичко може да се направи.

Дисциплина. Често ме питат как се справям с деца, семейство, работа, преподаване. Дисциплина. В достатъчни количества. Подреждане на задачи, приоритети, менажиране на времето. Важно и вкъщи, и на работното място.

Възлагане. Да възлагам задачи е ключово умение и у дома, и в офиса. Ако някой може да поеме задача и да се справи дори по-добре от мен, нека той я свърши. Не за да имам време да почивам, а за да имам време да свърша нещо, което само аз мога да правя. Важно умение е да се възлагат задачи.

Заедно. Родителството е една дълга заедност. Да знаеш, че другият е там и върши своето. Че можеш да разчиташ на него. Да може той да разчита на теб. Да градите и творите заедно. И да ви е добре заедно. Същото е с работата. Няма успех в бизнеса без екипност, без заедност.

Източник: ИК "Сиела"