Известният социален критик и феминистка Камил Палия сравнява Риана с принцеса Даяна в последния брой на "Сънди Таймс"

"Риана обича камерата и камерата я обича. Откакто Даяна от срамежливо момиче се превърна в модна машина, не е имало толкова възхитително съблазнителен флирт със световната преса", започва Камил.

"Никога не съм предполагала, че толкова много души ще знаят името ми, а сега то е до принцеса Даяна на корица на списание", написа Риана в Twitter като отговор на корицата, за която научила случайно, според "Дейли Мейл" 

Според Палия и двете са използвали всяка възможност за снимка, за да демонстрират чар, неподчинение или отмъщение, но Риана разполага и с важно оръжие, което не е съществувало по времето на Даяна - социалните мрежи и възможността чрез тях да доразкаже своята гледна точка. 

Авторката поставя паралел и между бурния им романтичен живот, популярните им партньори, и трудното детство (и двете растат в разбити семейства). 

Риана, родена в Барбадос, расте с баща, зависим от кокаина, който постоянно насилвал майка й. Родителите на Даяна, която била най-малкото дете в семейството, се развеждат, когато е на шест. 

Едно обаче ги различава - Даяна успява да преодолее разбития си брак и намира опора в друг човек. Риана обаче все още вярва, че може да промени и спаси насилника си.

Виж още: Риана: Крис Браун е любовта на живота ми!