Невероятно затрогващо видео за водния проблем в африканските държави

Колко литра вода пиете на ден? Предполагаемият (и полезен за вашето здраве) отговор е между 1,5 и 3 л. Представете си сега тази вода да я няма. Да ви се налага да ставате преди изгрева и да вървите около 3 км, само за да напълните стара кофа с вода от мръсен и пълен с бактерии кладенец. И така още 2 пъти през деня.

Представете си мечтата ви да е да ходите на училище или по-добре, представете си, че мечтата на децата ви е да ходят на училище, а вие няма как да я осъществите. Но пък не е сигурно дали децата ще преживеят и петия си рожден ден, тъй като заради мръсната вода всеки ден около 1600 деца умират от диария.

За нас това е далечна представа, но за хората в Замбия това е ежедневие. Водата е мръсна, малко и е пълна с бактерии, причиняващи болести, които убиват повече деца от СПИН-а и маларията общо.

Виж още: Най-важното "секси" видео, правено някога

Организацията World Vision с помощта на дарения успява да изгради един от най-големите проекти за строеж на кладенци за чиста вода в Замбия. В рекламното видео на организацията за "Проекта Замбия" е показват каква е реакцията на местните деца при вида на чистата вода. Децата показват най-чиста радост - танцуват и се смеят.

Всеки, който иска да помогне за решаването на проблема с водата в Африка, може да дари средства на сайта на World Vision.