Нов доклад на Американската асоциация по безопасна употреба и консумация е показал, че през последните 8 години се наблюдава драстично повишаване на контузии и наранявания в следствие на секс играчки

Върхът в това изследване е забелязан през 2011 и 2012 г. Какво точно се е случило тогава? Точно така, излезе трилогията със сиви нюанси и сериозни сметки на здравните асоциации в САЩ.

Всички последователи на BDSM удоволствията са разбрали по трудния начин, че този вид забавление изисква особено образование и познанство. 

"Вашингтон поуст", цитиран от Men.bg, събраха информация на всички подобни случаи, фокусирайки се върху продуктите, които са причинили страдания на пациентите -

най-често масажиращи устройства и вибратори

Статистиката показва, че едва 20% са пристигнали в спешното отделение, след като били наранени от масажиращи столове, които евентуално могат да наранят гърба от прекомерна употреба. 

От 2005 г., премахването на чуждо тяло от пациента се е увеличило с цели 83% и се оказва, че не всичко инсталирано в отверстията може да бъде секс играчка. 

Най-възрастната жена, която имала такива проблеми е 67 годишна пациентка със заклещен вибратор

а най-възрастният мъж със същата диагноза бил на 85 години. 

Интересното е, че до този момент имало и жалби срещу въпросната книга, която причинила толкова много страдания - пари още никой не е видял.

Виж още: Учени: "50 нюанса сиво" води до алкохолизъм и разврат