Според съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен

"Не виждаме друг грях, освен че е с турско име." По този начин съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев коментира пред Нова телевизия искането на Патриотичния фронт за оттегляне на кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Притеснителен ултиматум

Реформаторски блок няма да оттегли кандидатурата Исмаилов за зам.-министър. Кънев заяви, че ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен.

Орхан Исмаилов е човек с изключителна визитка за тази позиция и изключителен професионалист, категоричен бе Радан Кънев. "Искам да подчертая, че той е безпартиен. Не е вярно, че е бил човек на ДПС", заяви Кънев.

"Имах разговори с представители на Патриотичния фронт. Очевидно ще трябва да имаме още", каза лидерът на ДСБ.

По думите на Кънев от ПФ искат да изолират ДПС от властта, но това не означава, че изолират българските турци. "Напротив, ние искаме те да бъдат част от властта без посредници", коментира още Кънев.

Виж още: Патриотичният фронт няма да клати мнозинството

"В тази трудна коалиция ще има много такива ултимативни ситуации", каза съпредседателят на Реформаторски блок.

За избора на един лидер на РБ

Що се отнася до избора на председател на Реформаторския блок, Кънев заяви, че няма бързане в тази насока.

"Има отговорност към избирателите, на които обещахме конгрес през септември, а ДБГ и СДС го отложиха едностранно за 10 ноември - дата, която е зад гърба ни", коментира Радан Кънев.