По думите на новия руски депутат той много съжалява , че "отсъствието на чувство за хумор произведе толкова шум в дружеска България"

Новоизбраният руски депутат и телевизионен водещ Пьотр Толстой се учудва защо в България са се превъзбудили толкова от изказването му, че руснаците ще изкупят България. Той подчерта, че думите му са били шега и съжалява, че отсъствието на чувство за хумор е произвело толкова шум у нас.

"Разбира се, че това беше шега, и много съжалявам, че отсъствието на чувство за хумор произведе толкова шум в дружеска България. Ставаше дума за следното - журналист ме попита защо руснаците си купуват апартаменти на българското крайбрежие. Аз казах - те навсякъде купуват, в други държави също, но ако нещо - ще купят цялото крайбрежие. Казах го на шега и не вложих зла умисъл. Учудвам се защо нашите български приятели така лесно се превъзбудиха от тази новина", заяви Толстой в интервю за Би Ти Ви

"Струва ми се странно да се извиняваш за шега. Българите, които са се обидили, трябва да различават сериозно и несериозно", подчерта новоизбраният депутат.

Виж още: Руският депутат, който поиска да си купи България

Руският президент Владимир Путин има по-важни дела от това да обсъжда с мен моите шеги по повод на руснаците, които купуват недвижими имоти в България, убеден е Пьотр Толстой.

"Aз обичам България и Сърбия, това са държави, с които ние сме тясно свързани, и съм сигурен, че няма повод за подобна болезнена реакция. Още повече че сега България преживява тежък период в своята история и аз се надявам, че той рано или късно ще приключи. Но безусловно Русия винаги ще бъде до България независимо от това кой е на власт".

Пьотр Толстой наскоро бе предложен за зам.-председател на руската Държавна дума от лидера на "Единна Русия" и премиер на Русия Димитрий Медведев. 

Междувременно политически партии призоваха за държавна реакция, а министърът на външните работи Даниел Митов заплаши Толстой със забрана да влиза в страната. Руският депутат-журналист вече има забрана да влиза в Украйна заради крайната си позиция в защита на руското анексиране на Крим.

Източник: Би Ти Ви