Първите пропуски за фестивала се разпродадоха само за 100 минути още през октомври, сред хедлайнерите тази година са ветераните "Ролинг стоунс"

Тези от вас, които не са могли да си закупят билети за фестивала в Гластънбъри, имат възможност да го направят на 21 април в glastonbury.seetickets.com. Всички билети, чиято резервация е била отменена от купувачите, ще бъдат пуснати в продажба, съобщава Тermo.bg

"Гластънбъри" е един от най-популярните музикални фестивали в Европа. Тази година събитието си заслужава още повече, защото хедлайнъри на 29 юни са самите рокдинозаври от "Ролинг стоунс". 

Ден по-рано (28 юни) на основната сцена излизат "Арктик мънкис".

Гластънбъри (GlastonburyFestivals.co.uk) не е само музикално събитие, той е фестивал на изпълнителските изкуства - има танцови спектакли, театър, цирк, кабаре и още много изненади, припомня още Тermo.bg

Провежда се във фермата Уърти до Пилтън, Англия. Тази година датите са 26-30 юни.

Преди това "Стоунс", които през 2012-а отпразнуваха своя половинвековен юбилей заедно, продължават с двайсетина концерта в САЩ под мотото "На 50 и отгоре" (50 and Counting), а на 6 юли е гигът им в лондонския Хайд парк. Билетите за него бяха разпродадени за три минути.

Ако ви притеснява напредналата възраст на Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Уд, имайте предвид факта, че на тазгодишните награди на сп. NME те получиха приза за най-добрата група на живо.

Сцената е оформена като устни и дава възможност да се влиза по-навътре в публиката, обяснява енергичният фронтмен, който това лято ще празнува своята 70-годишнина.

Видео: "Ролинг стоунс" - Doom and Gloom

Барабанистът Чарли Уотс, който на 2 юни навършва 72 и е най-възрастният от четиримата, изказа обаче съображения против изявите на открито и фестивалните участия.

В интервю пред "Гардиън" той си спомня и първия техен концерт в Хайд парк - на 5 юли 1969 г., само два дни след смъртта на съоснователя на групата Брайън Джоунс.

Тогава бил и дебютът на китаристът Мик Тейлър като член на "Ролинг стоунс", какъвто остава в продължение на няколко години, а сега се присъединява към състава като специален гост за американските концерти.

Репертоарът им за тях включва класически парчета като Paint It Black, Jumping Jack Flash, Tumbling Dice и Gimme Shelter, което можете да си припомните в тази лайв версия отпреди 15 години.